300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO + Yeni Üyelere İlk Alışverişte %10 İndirim
KADIN ERKEK ÇOCUK

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU AYDINLATMA METNİ


Değerli Ziyaretçilerimiz, Üyelerimiz ve Müşterilerimiz,

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") uyarınca, veri sorumlusu sıfatıyla Teksas Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. (“HAYS” / “Şirket”) olarak işlediğimiz kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma yükümlülüğümüz kapsamında işbu metin ile bilgilendirilmeniz amaçlanmıştır.
Bu metinde;
  • HAYS’ ın, https://www.haysshop.com internet sitesini (“Site”) ziyaret etmeniz veya Hays mobil uygulamasını (“Mobil Uygulama”) kullanmanız (“Çevrimiçi Ziyaretçi”), Site/Mobil Uygulamaya üye olmanız, Site/Mobil Uygulama veya Hays ürünlerinin satışının yapıldığı internet siteleri/mobil uygulamalar (“Çevrimiçi Kanallar”) üzerinden alışveriş yapmanız veya üçüncü kişiler adına ürün/hediye gönderimi,
  • Ticari iletişim kanalları ile genel ve kişiye özel kampanya bilgilendirmelerin yapılmasını kabul etmeniz,
  • HAYS tarafından düzenlenen kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklere katılmanız halinde kişisel veri işleme süreçlerimize ilişkin aydınlatılmanız amaçlanmıştır.
HAYS olarak; Mobil Uygulama ve Site kullanımlarına ilişkin istatistiksel çalışmaların yapılması, hedeflenmiş reklam/tanıtımların yapılması ve etkin bir müşteri deneyimi yaşamanızı sağlamak amacıyla Mobil Uygulamada ve Sitede çerez vb. yöntemler kullanmaktayız. Çerezlerle ilgili ayrıntılı bilgi için https://www.haysshop.com/gizlilik-politikasi adresinde yer alan çerez aydınlatma metnine dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Kişisel Verileriniz, İşleme Amaçlarımız ve Hukuki Sebebimiz
Site/Mobil Uygulamamızı ziyaret etmeniz halinde;


Site/Mobil Uygulamamızı ziyaret etmeniz halinde kullanımlarınıza ilişkin istatistiksel çalışmaların yapılması, hedeflenmiş reklam/tanıtımların yapılması ile etkin bir müşteri deneyimi yaşamanızı sağlamak amacıyla Mobil Uygulamada ve Sitede çerez vb. yöntemler kullanmakta ve Site ve Mobil Uygulamayı kullanmanız için gerekli olan zorunlu çerezlere ilişkin verilerinizi, “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” ve pazarlama/takip, işlevsellik ve performans çerezlerine ilişkin olarak ise vereceğiniz “açık rıza” hukuki sebebine dayanarak işlemekteyiz. Çerezlerle ilgili ayrıntılı bilgi için https://www.haysshop.com/gizlilik-politikasi adresinde yer alan çerez aydınlatma metnini inceleyebilirsiniz.

Site (Site/Mobil Uygulama) Üyesi olmanız halinde;
  • Üyeliğinizin gerçekleştirilmesi ve üye bilgilerinizin kaydedilmesi, üye girişinin yapılabilmesini sağlamak, üyeliğinizle ilgili bilgilendirmelerde bulunulması, üyelik sözleşmesinin gereğini yerine getirmek amacıyla kimlik (ad soyadı), iletişim (e-posta adresi, telefon numarası) verilerinizi “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • Tekrar tüm üyelik bilgilerinin girilmesine gerek kalmaksızın üye bilgilerini kullanarak Site veya Mobil Uygulamaya giriş yapılabilmesini ve yine üyelik bilgilerinin girilmesine gerek kalmaksızın alışveriş yapılabilmesini sağlamak amacıyla kimlik (ad soyadı), iletişim (e-posta adresi, telefon numarası) verilerinizi “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak, işlem güvenliğinin sağlanması amacıyla işlem güvenliği (log kayıtları bilgileri) ise “bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • Üye olarak Site/Mobil Uygulama üzerinden alışveriş yapılmak istendiğinde kullanılmak üzere kaydetmeniz halinde ek olarak adres bilginizi “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • Üyelik esnasında üyeliğinizin sistemlerimizde tanımlanabilmesi amacıyla otomatik olarak atanmak suretiyle işlem güvenliği (kullanıcı ID bilgisi) verilerinizi “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” ve “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • Üye olarak tarafınıza sipariş geçmişinizi görüntüleme hizmeti verebilmek amacıyla müşteri işlem (alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği) ve finans (ödeme şekli ve ödeme detayları) bilgilerinizi “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • Üyelik işlemleri sırasında ya da Hays’ a diğer iletişim kanallarından vereceğiniz bilgilerinizin doğruluğunu ve güncelliğini sağlamak ve/veya daha sonra değiştireceğiniz bilgilerinizin tüm üyeliklerinize (Site/Mobil Uygulama vb.) ilişkin vermiş olduğunuz bilgiler için de güncellenmesini sağlamak, kişisel verilerinizi güncel olarak tutma yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek amacıyla kimlik (ad soyadı, cinsiyet), iletişim (e-posta adresi, telefon numarası) opsiyonel olarak paylaşmayı tercih etmeniz halinde kimlik (doğum tarihi), Site/Mobil Uygulamaya üye olduğunuzda üyeliğinizin sistemde tanımlanabilmesi amacıyla işlem güvenliği (kullanıcı ID bilgileri) verilerinizi “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak, opsiyonel olarak paylaşmayı tercih etmeniz halinde kimlik (doğum tarihi) verilerinizi “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • Ürünlerimiz arasından aradığınız ürünün stoklarımızda yer almadığı hallerde söz konusu istediğiniz ürünün stoka geldiğinde haberdar edilmek istemeniz halinde bu talebinizi karşılamak amacıyla ürün kodu bilgisi ve talebiniz ile birlikte iletmiş olduğunuz müşteri işlem (talep etmiş olduğunuz ürüne ilişkin beden ölçüsü ve ayakkabı numarası) verilerinizi, “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” ve “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebeplerine dayanarak,
  • Site/Mobil Uygulama üyeliğiniz ve alışverişlerinize göre size özel olanak ve teklifler sunulması, genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamların oluşturulması, kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, segmentasyon, profilleme, raporlama, pazarlama ve analiz çalışmalarının yapılması, Mobil Uygulama, Site veya diğer üçüncü taraf ortamlarında Hays’ a ait reklamların ve pazarlama/iletişim faaliyetlerinin (Mobil Uygulama ve Sitedeki bildirimler, pop-up gösterimi, kişiye özel teklifler, kullanıcı ekranlarının özelleştirilmesi, anket vs.) yapılması, müşteri deneyimini iyileştirmeye yönelik çalışmaları ve operasyonel süreçlere ilişkin stratejik planlama, analiz ve iş geliştirme çalışmaları kapsamında kimlik (ad soyadı, cinsiyet), iletişim (e-posta adresi, cep telefonu numarası, il, ilçe), pazarlama (Site ve Mobil Uygulama içi bildirimlere/anketlere/tekliflere/kampanyalara karşı yaklaşımlar, alışkanlıklar, favoriler, beğeniler, davranışlar, tercihler, arama hareketleri, segmentler, geçmiş alışverişler, çerez kayıtları, çerez ve reklam tanıtıcısı/kimliği bilgileri, iletişim tercihleri, anket cevapları, demografik bilgiler), işlem güvenliği (cihaz ID, Mobil Uygulama kullanım süresi, Mobil Uygulama versiyon bilgisi, kullanılan cihaza ilişkin marka, model, teknik özellik ve işletim sistemi bilgileri, kullanılan operatör bilgisi), finans (ödeme yöntemleri/kanalları ve tercihleri, ödemenin gerçekleştiği banka bilgisi), müşteri işlem (alışveriş tutarı) ve opsiyonel olarak paylaşmanız halinde kimlik (doğum tarihi) verilerinizi “açık rıza” hukuki sebebine dayanarak işlemekteyiz. Çevrimiçi (online) Kanallar üzerinden alışveriş yapmanız halinde (Üye olarak veya olmaksızın);
  • Site/Mobil Uygulama üzerinden üye olarak veya Site üzerinden üye olmaksızın alışveriş yapmanız halinde alışveriş işleminin gerçekleştirilmesi ve alışverişinize ilişkin e-fatura/e-arşiv faturanın düzenlenerek tarafınıza gönderimini sağlamak, mesafeli satış sözleşmesinin gereğini yerine getirmek kapsamında sipariş hazırlama, paketleme, sevk irsaliyesi hazırlama, kargolama, teslimat bilgilerinin güncellenmesi, siparişinizin size depo veya mağazalarımızdan ulaştırılabilmesi veya “Mağazadan Teslim Al” (Click&Collect) hizmetinden yararlanmak istemeniz halinde mağazalardan ürünlerinizi teslim alabilmenizi sağlamak sistemimizde oluşturduğumuz size ait kayıtların diğer müşterilere ilişkin kayıtlardan ayırt edilebilmesi, satış sonrası destek hizmetlerini (tadilat, değişim, iade, ürün incelemesi gibi) verebilmek amacıyla kimlik (ad soyadı, imza), iletişim (e-posta adresi, telefon numarası, adres), müşteri işlem (satın almış olduğunuz ürüne ilişkin beden ölçüsü ve ayakkabı numarası, alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği), alışveriş işleminize ilişkin işlem güvenliği (log kayıtları ve IP adresi) verilerinizi, ayrıca iade işlemleri için gerekli olması halinde finans (banka bilgisi ile IBAN numarası) bilginizi, “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” ve “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanarak,
  • Bir hediye kart kullanarak alışveriş yapmanız halinde standart alışveriş işlemlerine ek olarak hediye kartın kimin tarafından alındığı, müşteri işlem (hediye kart kullanım bilgilerinizi, hediye kart ile gerçekleştirilmiş alışveriş geçmişi) verilerinizi “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine dayanarak, alışveriş tutarınızın yasal olarak belirlenen tutarın üzerinde olması halinde zorunlu olarak veya talep edilmesi halinde yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla faturada yer almak üzere paylaştığınız kimlik (T.C. Kimlik Numarası) verilerinizi ise “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • Site/Mobil Uygulama üzerinden üye olarak veya Site üzerinden üye olmaksızın alışveriş yapmanız halinde, satın almış olduğunuz ürüne ilişkin gönderilen memnuniyet anketine katılmayı tercih etmeniz halinde memnuniyetinizi ölçmek amacıyla iletişim (e-posta adresi), müşteri işlem (satın almış olduğunuz ürüne ilişkin beden ölçüsü ve ayakkabı numarası bilgileri, alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği) ve satın almış olduğunuz ürüne ilişkin puan verilerinizi, “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • Kapıda ödeme seçeneği kullanılması halinde bedel iadesi yapılması gerektiği takdirde kredi/banka kartı üzerindeki kimlik (ad soyadı), finans (kredi/banka kartı numarası, kartın ait olduğu banka, IBAN numarası) verilerinizi “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • Alışverişin kredi/banka kartı ile yapılması halinde, ödemenin tahsil edilebilmesini sağlamak amacıyla finans (kredi/banka kartı bilgileri (ilk 4 ve son 4 hanesi, son kullanma tarihi, puan, kartın ait olduğu banka ve kart tipi bilgisi)) verilerinizi ve işlem güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla işlem güvenliği (IP adresi bilginizi), “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • Alışverişin Havale/EFT yöntemi ile yapılması halinde, kimlik (ad soyadı), finans (işlemin yapıldığı banka bilgisi), paylaşılması halinde müşteri işlem (dekont üzerinde yer alan bilgileri) verilerinizi, “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • Müşteri işlem verilerinizden oluşan sipariş bilgileri (verilen sipariş, tarihi, zamanı ve miktarı, sipariş içeriği ürün bilgileri, ödeme şekli gibi sipariş bilgileri, sipariş/hediye notu, siparişe ilişkin referans numarası) ve sipariş sorgulama ekranını kullanarak siparişinizi sorgulamanız halinde iletişim (e-posta adresi) ve müşteri işlem (sipariş numarası) verilerinizi “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine dayanarak,
  • HAYS ürünlerinin satışını yapan internet siteleri/mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapmanız halinde ise, alışverişinize ilişkin e-fatura/e-arşiv faturanın düzenlenerek tarafınıza gönderimini sağlamak, mesafeli satış sözleşmesinin gereğini yerine getirmek kapsamında sipariş hazırlama, paketleme, sevk irsaliyesi hazırlama, kargolama, teslimat bilgilerinin güncellenmesi, siparişinizin size ulaştırılabilmesi amacıyla kimlik (ad soyadı), iletişim (e-posta adresi, teslimat ve fatura adresi), müşteri işlem (sipariş detayları (ürün bilgisi, fiyatı, sipariş tarihi, sipariş içeriği)) verilerinizi “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” ve “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanarak,
  • Havale veya kapıda ödeme yöntemiyle satın aldığınız ürünleri satış sonrası destek kapsamında iade etmeniz halinde, iade işleminin gerçekleştirilmesi amacıyla kimlik (ad soyadı), finans (banka adı, IBAN numarası) verileriniz ile müşteri işlem (alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği) bilgisi verilerinizi “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması”, “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması”, tüm bilgilerin yeniden girilmesine gerek kalmaksızın iade işlemlerinizin gerçekleştirilmesini istemeniz durumunda bu bilgilerin kaydedilmesi halinde ise “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak ve
  • Site ve Mobil Uygulamayı ziyaretiniz ve kullanımınız sırasında karşılaşılan teknik/yazılımsal hataları, eksiklikleri tespit edebilmek ve giderebilmek amacıyla Site ve Mobil Uygulamayı kullanım bilgilerinizi “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak işlemekteyiz.

Satın alınan ürünün üçüncü kişiye gönderilmesi halinde;

  • Tarafınızca üçüncü kişilere ürün gönderilmesi halinde siparişin ilgili kişiye ulaştırılabilmesi ve satış sonrası destek hizmetlerini (tadilat, değişim, iade, ürün incelemesi gibi) verebilmek amacıyla ilgili kişinin adres ve adres içerisinde bulunan kimlik (ad soyadı) verileri ile hediye kart satın almanız halinde ilgili kişinin iletişim (e-posta adresi) verilerini, “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine dayanarak işlemekteyiz. Bu durumda bu kişi(ler)in aydınlatılmasına veya gerekli hallerde açık rızalarının alınmasına ilişkin sorumluluk bu bilgiyi paylaşan kişi olarak tarafınıza aittir.
  • Üçüncü kişiler tarafından adınıza ürün/hediye gönderilmesi halinde siparişin tarafınıza ulaştırılabilmesi ve satış sonrası destek hizmetlerini (tadilat, değişim, iade, ürün incelemesi gibi) verebilmek amacıyla iletişim (adres) ve adres içerisinde bulunan kimlik (ad soyadı) bilgilerinizi, adınıza hediye kart gönderilmesi halinde e-posta adresi verilerinizi “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” ve “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanarak işlemekteyiz.


HAYS’ a herhangi bir kanaldan ticari iletişim izni vermeniz halinde;

Hays’ a herhangi bir kanaldan ticari iletişim izni/açık rızası vermeniz halinde, Hays tarafından yürütülen genel veya özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, ürün ve hizmet tanıtımları, hizmetlerimize ilişkin anket çalışmaları, müşteri memnuniyetine yönelik uygulamalarının sunumu, promosyonlar, reklamlar, bilgilendirmeler, pazarlama faaliyetleri kapsamında seçeceğiniz kanallar üzerinden (SMS, e-posta vb.) ticari iletişim faaliyetlerinde bulunulabilmesi, kampanya, yarışma, çekiliş, davet ve diğer etkinliklere ilişkin davetlerimizin iletilmesi amaçlarıyla kimlik (ad soyadı), iletişim ( telefon numarası, e-posta adresi) ile işlem güvenliği (kullanıcı ID, log kayıtları) bilgilerinizi ve ticari iletişim izin işlemlerinizi mağazadan gerçekleştirmeniz halinde imzanızı “açık rıza” hukuki sebebine dayanarak işlemekteyiz.

1 Mayıs 2015 tarihinden önce Hays’ dan ürün teminine ilişkin işlemler sırasında elektronik iletişim adresinizi vermiş iseniz, Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik Geçici Madde 1(2) uyarınca bu iletişim bilgilerinizin onaylı kabul edilmesi nedeniyle bu kapsamda sayılan ticari iletişimler ise “kanunlarda açıkça öngörülme” hukuki sebebine dayanarak işliyoruz.
İstediğiniz her zaman ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, (i) göndereceğimiz ticari elektronik iletilerde belirtilen işlemi (ret) yaparak ilgili ticari iletişimi durdurabilir ve/veya (ii) Site/Mobil Uygulama üyeliğine dair açık rızanızı geri çekerek ilgili üyeliğinizi sonlandırabilir, böylelikle açık rızaya dayanan kişisel veri işleme süreçlerini durdurabilirsiniz.
İletişim Kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçmeniz halinde;

Çağrı merkezi, e-posta, Site, Mobil Uygulama, WhatsApp uygulaması, sosyal medya ve benzeri kanallar (“İletişim Kanallarımız”) üzerinden bizimle iletişime geçmeniz halinde işlenen kişisel verileriniz bakımından “İletişim Süreçlerine İlişkin Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni”ni inceleyebilirsiniz.

Yasal Süreçler ve Kurum içi Faaliyetler

  • Muhtemel mevzuata aykırı her türlü fiil, suç veya davranışa karşı sizin, Hays ve çalışanlarının ve diğer üçüncü kişilerin güvenliğini sağlamak, mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve yetkili ve görevli özel veya kamu kurum ve kuruluşlarına karşı hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek, doğacak uyuşmazlıklarda mahkeme, icra dairesi, hakem heyeti gibi resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz hakkının kullanılması, uyuşmazlıklara ilişkin görüşme ve anlaşma süreçlerinin yürütülmesi, tarafımızdan bilgi talep etmeniz veya yasal haklarınız kapsamında başvuruda bulunmanız halinde gerekli bilgilerin tarafınıza ulaştırılabilmesi, sözleşme ve mevzuata aykırı şekilde kullanımı engellemek, şüpheli işlemleri ve hukuka aykırı kullanımları tespit edebilmek, iptal işlemlerini gerçekleştirebilmek, iç denetim ve kontrol ile raporlama, test, geliştirme çalışmalarını yapabilmek ve müşteri deneyimini iyileştirmeye yönelik çalışma ve geliştirmeler, operasyonel süreçlere ilişkin stratejik planlama, analiz ve iş geliştirme çalışmaları yapılması kapsamında kimlik (ad soyadı, cinsiyet) verileriniz, opsiyonel olarak paylaşmanız halinde kimlik (doğum tarihi), yasal süreçler nedeniyle aktarılması veya resmi mercilerce gönderilen belgelerde bulunması halinde kimlik (imza ve T.C. Kimlik Numarası), iletişim (telefon numarası, e-posta adresi, adres), hukuki işlem (talep ve şikayetleriniz), alışverişleriniz, satın almış olduğunuz ürüne ilişkin beden ölçüsü ve ayakkabı numarası bilgileriniz, sipariş notu, faturalarınız), finans bilgileriniz (Kredi/Banka kartının ilk 6 ve son 4 hanesi, ödeme tutarı, kartın ait olduğu banka bilgisi, referans numarası), çağrı merkezi ses kayıtlarınız, WhatsApp uygulaması üzerinden işlem yapmanız halinde bu işleme ilişkin WhatsApp mesaj geçmişi bilgisi, ticari iletişim izin bilgisi, Site, Mobil Uygulama veya WhatsApp uygulaması üzerinden işlem yapmanız halinde işlem güvenliği (log kayıtları, Kullanıcı ID, IP adresi, Siteye Facebook hesabınızla giriş yapmanız halinde zorunlu olarak tarafımıza aktarılan Facebook ID bilgisi), mağazadan işlem yapmanız halinde mağaza güvenlik kamerası kayıtları, ilgili hukuki işlem bilgileriniz ile uyuşmazlık süreçlerine ilişkin yazışma ve dosya bilgilerinizi, Kanun’dan doğan ispat yükümlülüklerimizin yerine getirebilmek amacıyla onaylayacağınız aydınlatma ve rıza metinlerini ve bunlara ilişkin kayıtları “bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması” ve “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanarak,
  • Çevrimiçi Ziyaretçi bakımından ise bilgi işlem güvenliğinin sağlanması ve kötü amaçlı kullanımların önlenmesi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşlarına karşı diğer hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek amacıyla çerez kayıtları (gezinti bilgileri, kullanılan cihaz bilgisi (ID) ve trafik verisi) ve Sitede gerçekleştirilen işlemlere ilişkin işlem güvenliği (log kayıtları, IP adresi) verilerinizi “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” ve “kanunlarda açıkça öngörülme” hukuki sebeplerine dayanarak işlemekteyiz.

Kişisel Verilerinizi Toplama Yöntemimiz

Kişisel verilerinizi, Site/Mobil Uygulama veya Hays ürünlerinin satışını yapan internet siteleri/mobil uygulamalar üzerinden yaptığınız alışverişlerin veya Site/Mobil Uygulama üzerinden üye olmanız sırasında verdiğiniz bilgilerin Hays, iş ortakları veya tedarikçiler tarafından sistemlerimize kaydedilmesi ve bu kanallar üzerinden işlem yapmanız, Mağaza/Site/Mobil Uygulama üzerindeki her türlü alışveriş, tahsilat, teslimat, işlem, anket doldurma, kayıt, davranışsal hareket ve işlemlerin sistemlerimize kaydedilmesi, Siteye Facebook hesabınızla giriş yapmak istemeniz halinde sosyal medya kanalları aracılığıyla, İletişim Kanallarımız, üzerinden karşılıklı olarak iletişime geçilmesi sırasında bizlere iletmiş olduğunuz talep ve şikayetlerinizin kaydedilmesi, çağrı merkeziyle yaptığınız görüşmelerin kaydedilmesi gibi otomatik yöntemlerle ve resmi kurum, kuruluş ve adli/idari makamlardan gelen sizinle ilgili bilgi/belgelerin kaydedilmesi, iade/inceleme süreçlerinize ilişkin kayıtların ilgili evraklara kaydedilmesi ile otomatik olmayan yöntemlerle topluyoruz.

Kişisel Verilerinizin Aktarılması

HAYS olarak kişisel verilerinizi ancak işbu Metin’de belirtilen amaçlar doğrultusunda ve KVKK'nın 8. ve 9. maddelerine uygun olarak üçüncü kişilere aktarmaktayız. Bu kapsamda;
Üyeliğiniz, sipariş veya alışverişlerinizle ilgili satın alacağınız ürünleri size ulaştırmak, lojistik hizmetleri ve satış sonrası destek hizmetlerini verebilmek, talep ve şikayetlerinizin çözümlenmesi ve gerektiğinde sizinle iletişime geçebilmek, bilişim teknolojileri, pazarlama/reklam/analiz faaliyetleri ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. hizmetlerini almak amaçlarıyla yurt içinde bulunan iş ortakları, tedarikçi ve hizmet sağlayıcılarıyla (elektronik ileti aracı hizmet sağlayıcıları, çağrı merkezi, cihazlar aracılığıyla kişisel veri toplayanlar, pazarlama/reklam/analiz hizmeti sağlayıcıları, veri tabanı ve sunucu hizmeti sağlayıcıları, altyapı bakım ve destek ve yazılım lisanslama hizmeti sağlayıcıları, hukuki ve mali danışmanlık hizmeti verenler, e-fatura/e-arşiv fatura hizmeti sağlayıcıları, bağımsız denetim hizmeti sağlayıcıları, gönderi/kargo/kurye, arşivleme ve depo hizmeti verenler gibi) ile bu firmalar tarafından Hays' ın faaliyetlerinin yerine getirilmesi amacı ile verilen hizmetler dâhilinde kullanılması kaydıyla aktarmaktayız.
  • HAYS ürünlerinin satıldığı internet siteleri/mobil uygulamalar üzerinden HAYS ürünlerini almanız durumunda ilgili internet sitesi/mobil uygulamayı işleten işletmecilere karşı sözleşmesel yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve bu işletmecilerin sipariş durumun hakkında sizleri bilgilendirebilmesi amacıyla siparişinize ilişkin bilgileri ve siparişin son durumu ile ilgili bilgileri ilgili internet sitesi/mobil uygulamayı işleten işletmecilere aktarmayız.
  • Yetkili ve görevli özel veya kamu kurum ve kuruluşlar ile adli makamlara ve resmi kurum/kuruluşlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacıyla aşağıda yer alan kurum ve kuruluşlara belirtilen kanunlar ve ikincil mevzuatları kapsamında bizden istenen bilgileri yasal yükümlülüklerimize istinaden:
  • 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu uyarınca mahkemelere, icra ve iflas müdürlüklerine,
    • 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca yetkili kolluk kuvvetleri, T.C. Savcılıkları ve mahkemelerine,
    • 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca mahkemelere,
    • 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na,
    • 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca İleti Yönetim Sistemi A.Ş. ve T.C. Ticaret Bakanlığı’na,
    • 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca T.C. Ticaret Bakanlığı, Tüketici Mahkemeleri ve Tüketici Hakem Heyetlerine aktarabilmekteyiz.
Ayrıca, sair mevzuattan doğan yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla talep edilmesi halinde yukarıda sayılanlara ek olarak diğer ilgili kurum ve kuruluşlar ile kamu kurum ve kuruluşlarına kişisel verilerinizi aktarabiliriz.

  • Şüpheli işlemlerin takibi, tespiti ve hukuka aykırı işlemlerin önlenmesi amaçlarıyla gerekli durumlarda danışmanlık hizmeti aldığımız tedarikçilerimiz ve ilgili işleme ilişkin ödeme kuruluşlarına aktarmaktayız.
  • Site ve Mobil Uygulamadaki ziyaret trafiğinin artırılmasına ilişkin faaliyetler kapsamında tedarikçilerimize aktarmaktayız.
  • Ödemenizi kredi/banka kartı ile yapmanız halinde kredi/banka kartı bilgilerinizi, HAYS tarafından kaydedilmeksizin ilgili banka, elektronik ödeme kuruluşu vb. hizmeti sağlayan üçüncü kişilere aktarmaktayız.


  • Yurt dışı aktarımı: Ayrıca açık rıza metni ile rıza vermeniz halinde; bilişim teknolojileri, pazarlama/analiz/segmentasyon/reklam faaliyetleri ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. konularda ürün ve hizmet desteği almak amacıyla HAYS' ın yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcıları ve iş ortaklarıyla (sosyal medya talep/ şikayet yönetim platformu hizmeti, yazılım geliştirme ve destek hizmeti, reklam, dijital pazarlama ve analiz hizmeti ve ürün desteği sağlayıcıları, cihazlar ile lokasyon verisi toplama hizmeti, hosting, bakım ve geliştirme bakım hizmeti, çevrimiçi anket hizmeti sağlayıcıları) ve/veya yurt içindeki/yurt dışındaki tedarikçilerimizin sunucularının yurt dışında olması sebebi ile, kimlik, iletişim, müşteri işlem, finans, pazarlama, işlem güvenliği, hukuki işlem ile görsel ve işitsel kayıtlar verilerinizi, ayrıca Hays’ la WhatsApp uygulaması üzerinden iletişime geçebilmeniz amacıyla tedarikçimizin sunucularının yurt dışında olması sebebiyle kimlik, iletişim, finans, işlem güvenliği, pazarlama, müşteri işlem ve hukuki işlem verilerinizi KVKK’nın 9. maddesinde yer alan şartlara uygun olarak yurt dışına aktarmaktayız.

    KVKK Kapsamındaki Haklarınız

    HAYS tarafından işlenen kişisel verilerinize ilişkin olarak KVKK’nın 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi; Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun şekilde yazılı olarak ya da kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Hays ’a daha önce bildirdiğiniz ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanarak aşağıdaki adreslere her zaman iletebilirsiniz.

    Veri Sorumlusu: Teksas Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti.
    E-posta: info@teksastekstil.com.tr
    Kep Adresi: teksastekstil@hs01.kep.tr
    Adres: Halkalı Merkez Mah. Basın Express Yolu Cad. Capital Tower İş Merkezi No:9 Kat 2 D.17 Halkalı/Küçükçekmece/İSTANBUL

  HAYS
Hakkımızda
Banka Hesap Bilgileri
Mağazalar
Kampanyalar
Hays.com.tr
HESABIM
Üye Ol
Hesabım
İade ve Değişim
Teslimat
DESTEK
İletişim
Sık Sorulanlar
Satış Sözleşmesi
Gizlilik Politikası
Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması
© Copyright 2023 Hays. Tüm Hakları Saklıdır.
Çerez Bildirimi
X


Size en iyi hizmeti sunabilmek ve reklam çalışmalarında kullanmak amacıyla sayfamızda çerezlerden faydalanıyoruz. Sayfamızı kullanmaya devam ederek çerez kullanımına izin vermiş oluyorsunuz.

Çerezler hakkında ayrıntılı bilgiye Çerez Politikamız 'dan ulaşabilirsiniz.